Selecteer de taal

Volvo Klassieker Beurs 2023

Het laatste weekend van september, bij vele Volvo liefhebbers staat dit weekend gemarkeerd in een agenda: De Volvo Klassieker Beurs. De aanloop naar deze beurs verloopt deze editie niet helemaal vlekkeloos.

Het beursteam is flink uitgedund en daarvan hebben twee leden aangegeven dat dit hun laatste beurs is.Dus wordt er gezocht naar nieuwe enthousiaste leden voor het beursteam, dit wordt gedaan door oproepen in nieuwsbrieven, Volvo Klassieker Magazine en de sociale media. Op deze laatste verschijnt ook een ludiek filmpje om nieuwe vrijwilligers te werven.

De communicatie via de sociale media verloopt helaas niet zoals gewenst: tot twee keer toe wordt de Facebookpagina van Volvo Klassieker Beurs geblokkeerd en het is ook niet meer gelukt om deze de lucht in te krijgen vóór het starten van de beurs. Gelukkig heeft dit er niet tot geleid dat er geen enthousiaste mensen zich aangemeld hebben bij het beursteam en tijdens deze beurs hebben hiervan een aantal “stage” gelopen, dit om te bekijken of het van beide kanten bevalt.

Op de vrijdag was er voor de standhouders de gelegenheid om de stands op te bouwen. Vanaf 12.00 druppelen de standhouders en de vrijwilligers van de verschillende vereniging binnen en langzaam ontstaan er mooie stands. Vanaf de vide waar ik sta met stand van de Volvo Klassieker Vereniging lijkt het wat minder vol dan de jaren ervoor maar het ziet er zeer gezellig uit. Op zaterdag gaan de deuren om 10.00 open, van boven is goed te zien hoe de vloer zich vult met bezoekers, waarschijnlijk op zoek naar koopjes en andere goede 
 deals. Op de vide blijft het de eerste uren wat rustiger, hier worden ook geen koopjes aangeboden, wel goede deals in de vorm van een lidmaatschap bij één van de Volvo verenigingen. Bijna alle Volvo verenigingen zijn vertegenwoordigd. Ook de Volvo 300 Club heeft een stand, ze staan naast onze vereniging, op deze manier ontstaat een mooie samenwerking. De 300 Club gaat per januari verder als register binnen de VKV daarom heeft de stand van de vereniging een Volvo 360 op de stand staan. Samen met de verenigings-auto’s van de Volvo 300 Club ontstond er bijna een erehaag van verschillende uitvoering van Volvo 300.

Het thema van de Volvo Klassieker Beurs 2023 was race en rally, dit was goed terug te zien. Bij vele verenigingen en  standhouders stonden mooie rally auto’s. Ook stonden er een aantal mooie Rally Volvo’s bij de entree van de beurs zodat je als bezoeker meteen in de juiste sfeer werd gebracht.

Op zondag komen er altijd wat meer gezinnen naar de beurs, dit was ook te merken in de kinderhoek, daar zaten op zondag wat meer kinderen te knutselen of een spelletje te spelen. Om 16.00 werden de deuren van de beurs toch echt weer gesloten. Heel bijzonder is het om daarna te zien hoe snel alles weer wordt ingepakt. Gaat op vrijdag alles rustig en groeit het Autotron langzaam tot een mooie Volvobeurs, zo snel is op zondag alles weer opgeruimd. Traditiegetrouw ontstaat er op de vide een file voor de lift.

Het team van de verenigingsstand kijkt tevreden terug op de beurs, een twintigtal nieuwe leden, veel leden gesproken, vragen kunnen beantwoorden of onduidelijkheden kunnen wegnemen. Maar ook gewoon gezellig bij kunnen kletsen met mede Volvoliefhebbers. Wellicht was deze beurs wat rustiger qua bezoekers maar  zeker niet minder gezellig.